Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Výber udalostí z roku 2023

Milí priatelia, počas minulého roka sme spolu zažili mnoho významných momentov, ktoré si s vami chceme pripomenúť. Bolo skutočne náročné určiť, ktoré sú tie naj. Vyberáme týchto 14 podujatí, ktoré určite patrili k top akciám PKO v roku 2023.

FAŠIANGOVÉ SLÁVNOSTI 2023

Usmiate a zabávajúce sa námestie plné ľudí! Takto by sme opísali zavŕšenie fašiangov 2023 v Prešove. Spolu s 10 folklórnymi súbormi z Prešovského kraja ste sa predstavili aj vy, milé publikum a návštevníci akcie, a to vaším tancom, spevom a úžasnou energiou, ktorou ste tieto fašiangové slávnosti obohatili od začiatku, až po záver vystúpenia skvelej kapely Basawell.

 
TUBLATANKA

Skandovanie bolo počuť počas celého vypredaného rockového koncertu Tublatanky v Prešove. 2,5 hodiny najväčších hitov, ktoré sme si so stovkami verných fanúšikov prišli spoločne vypočuť, zaspievať a hlavne užiť. Bolo to veľkolepé a sme radi, že sme tento koncert mohli hostiť práve v historickej sále Čierneho orla.


DNI MESTA

Od štvrtka, ktorý sa začal slávnostným hudobno-tanečným sprievodom cez Floriánovu a Hlavnú ulicu na pódiu vystúpili kolektívy zo Základnej umeleckej školy M. Moyzesa, dychovka Baštovanka, Diridonky – prešovské mažoretky a Vojenská hudba Banská Bystrica, skupina Čechomor a oľúbená slovenská raggae kapela Polemic,  prešovské tanečné skupiny Art studio S.O.M. ONE, Grimmy a profesionálne tanečné umenie predviedli Old School Brothers. Zábava v centre Prešova gradovala koncertom Emmy Drobnej a večerný „primetime" patril Majkovi Spiritovi s DJ-om Grimasom.

Dni mesta Prešov vyvrcholili v sobotu, keď si rodiny s deťmi mohli vychutnať interaktívny rozprávkový park plný čarovných postáv, hier a dobrodružstva, na námestí zároveň prebiehala BMX show a bicyklový workshop. Program na pódiu pokračoval začal vtipným a poučným predstavením z dielne Divadla na Sídlisku a pokračoval koncertom detskej speváčky Dúhalky a Transformers show v podaní tanečníkov z Phantoms Crew. Večer bol pripravený multižánrový program, o ktorý sa postarali umelci z OJV – Orchester Jeana Valjeana, Marián Čekovský & band a výnimočné festivalové trojdnie zakončila tancovačka so skupinou Smola a Hrušky. Novinkou bol video mapping.


MÓDNA PREHLIADKA NA NÁDVORÍ PKO

Podujatie Prešovský Montmartre 2023 sme ukončili netradične na nádvorí PKO. V spolupráci s OZ Barthora sme zorganizovali módnu prehliadku, počas ktorej sme predstavili mladých dizajnérov a módne salóny nášho regiónu. Krásnu atmosféru tomuto podujatiu dodali tiež umelecké vystúpenia tanečníkov z Art Studio S.O.M. ONE a speváčok Patrície a Lucie Salokyovým.

 


ŠARIŠ KINEMATOGRAF

Tradičné filmové podujatie Bažant kinematograf vlani ukončilo svoju púť po slovenských mestách. V Prešove však bude obľúbené večerné premietanie pod holým nebom pokračovať aj počas tohto leta. Nájdete ho však pod novým názvom Šariš kinematograf. Pripravili sme si pre návstevníkov tri premietacie večery s filmovými lahôdkami, ktoré sa rozhodne oplatí vidieť. Stretli sa na tradičnom mieste v Záhrade umenia 2.8., 3.8. a 4.8.2023.


MAĽOVANIE S KAROLÍNOU

Počas celého roka patrili dni v galérii Caraffka výtvarným workshopom. Malí umelci si sami, no pod dozorom lektorky Karolíny Belokrainskej vytvárali umelecké diela, najmä obrazy, ktoré si potom vzali do „vlastnej galérie". Tešíme sa, že sú tieto výtvarné kurzy pre žiakov základných škôl stále obľúbenejšie a že sa k nám pridáva čoraz viac detí, ktoré chcú tvorivo a zmysluplne tráviť svoj voľný čas. Všetci ste srdečne vítaní.

POMIŠAJ FESTIVAL

Komunitný festival na podporu triedenia odpadu a zmiernenie dopadov zlého zaobchádzania s ním. Tieto zelené témy nám nie sú ľahostajné a preto... pokračujeme v TRIEDENÍ ODPADU; naďalej KOMPOSTUJEME a radi podarujeme náš dážďovkový čaj; pribudla nám ZELENÁ STENA, kde si môžete zasadiť vlastný kvet, alebo si vziať výhonok z našich pribudol nám MURAL, ako udržateľný prvok novovznikajúcej zelenej terasy.


POKLADY REGIÓNU 2023

Druhý ročník podujatia Poklady regiónu máme za sebou. V piatok a sobotu to na Hlavnej ulici jednoznačne žilo. Centrom mesta sa šírila výborná vôňa jedál a nápojov zo Street Food Festivalu, kto chcel, sa mohol dozvedieť zaujímavé informácie o aktivitách lokálnych firiem, či zakúpiť si rôzne produkty z MAME marketu. O výbornú atmosféru sa navyše postarali prešovské kapely Arythmia, ElevenHill, Chiki Liki Tu-a, Peter Lipa, Kristína s kapelou, AMC Trio aj Katka Koščová a Daniel Špiner. Deti potešili Paci Pac. V nedeľu do centra zavítali historické vozidlá z Veterán Šariš klubu. Ďakujeme, že ste boli s nami až do konca!

 

PREŠOVSKÁ HUDOBNÁ JAR A JESEŇ 2023

V rámci cyklu koncertov Prešovskej hudobnej jari a jesene sme opäť priniesli kvalitné zoskupenia, ktoré všetkým vyrazili dych. Z programu vyberáme FATS JAZZ BAND. Vrátili sme sa vráti v čase do doby prvej republiky. Večer bol plný elegancie, noblesy, autentického hot-jazzu či swingu v podaní vynikajúcich hudobníkov. V repertoári tohto telesa sme však našli aj slovenské skladby – foxtroty a tangá, ktoré preslávil fenomén slovenskej populárne hudby František Krištof Veselý, Viera Racková či Dr. Janko Blaho a české skladby z repertoáru Inky Zemánkovej, Jiřiny Salačovej či R. A. Dvorského.


DIRIDONKY OSLÁVILI 30 ROKOV

Prešovské mažoretky Diridonky oslávili 30. výročie svojho vzniku. Diridonky sa predstavili naozaj v plnej sile, a to od najmladších dievčat cez kadetky, juniorky až po seniorky. Týmto koncertom sa zároveň rozlúčili so zakladateľkou a dlhoročnou vedúcou kolektívu, Máriou Borodáčovou a predstavili pokračujúcu vedúcu súboru Zuzanu Murckovú.

VIANOCE NA TROJKE

Pilotný program Vianoce na Trojke boli skvelé. Vo Vianočnom programe sa predstavili žiaci Základnej školy Šmeralova, Základnej školy Mirka Nešpora, Súkromnej základnej umeleckej školy DAMA a spevák Robi-M. Námestie zaplnilo množstvo šikovných predajcov handmade výrobkov, zahrialo nás varené vínko z Murika a iné. Najväčšej obľube sa dočkali stromčeky, ktoré sme za pomoci všetkých návštevníkov bohato ozdobili. Najmenší si mohli vychutnať tvorivú dielničku do pobočky krajskej knižnice POH. Za obrovskú podporu ďakujeme poslancom výboru mestskej časti č. 1 a Mestu Prešov.


PREŠOVSKÉ VIANOČNÉ TRHY - KONCERT FRAGILE

V rámci programu Prešovských vianočných trhov sme privítali v Prešove slovenskú vokálnu skupinu FRAGILE, ktorá to rozbalila naozaj vo veľkom štýle. Mesto sa zapĺňalo už dávno pred koncertom. Počas koncertu bolo prejdenie z jednej strany davu na druhú skoro nemožné. Vianočná atmosféra sa spojila s obrovským talentom a humorom, ktorým je skupina Fragile povestná. Zmes vianočných a súčasných moderných skladieb priniesla na námestie energiu, šarm a umelecký zážitok, na ktorý niektorí len tak nezabudnú.

ŠTEFANSKÁ ZÁBAVA 2023

Štefanská zábava pritiahla do centra mesta tisíce ľudí. Program odštartoval spevák medzinárodného rangu Pokáč, ktorý sám priznal, že toľko ľudí na jeho koncerte nečakal. Pokáča vystriedal známy slovenský DJ EKG, ktorý svojim mixom hudby roztancoval celé námestie. Po oboch hudobných vstupoch nasledovala samozrejme fotogramiáda a podpisová akcia z ktorej odišlo pár nadšencov s podpísanými gitarami, mobilom či dokonca topánkami. Štefanská zábava opäť ukázala, že v Prešove to žije a Prešovčania sa vedia zabávať. 


SILVESTER 2023

Takto zaplnenú, veselú a ľuďmi nekončiacu Hlavnú ulicu chceme vidieť po celý rok. Párty pri rozlúčke starého a uvítanie nového roka bola MEGA. Veľmi nás teší takýto záujem o kultúru v našom meste. Ďakujeme všetkým za spoluprácu pri organizácii.

 

Ďakujeme za priazeň v roku 2023

 

Tešíme sa na vás v roku 2024

Ísť späť

© 2024 PKO Prešov. All Rights Reserved.
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.