Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Prešovský Montmartre 2023

Obľúbený pouličný festival, ktorého snahou je priniesť živú kultúru do mesta a prilákať do ulíc čo najviac ľudí vďaka hudbe, divadlu, tancu a výtvarnému umeniu sa v tomto roku uskutočnil v dňoch od 27.6. do 19.7.2023. Tento festival vizuálneho, tanečného, divadelného a hudobného umenia podporilo aj mesto Prešov, ktoré poskytlo dotáciu vo výške 1868,- €.

Prešovský Montmartre je pouličný artový festival s vyše 20 ročnou tradíciou. Spočiatku dával priestor vizuálnym umelcom, ktorí zväčša maľovali v uliciach mesta portréty a prezentovali vlastnú tvorbu. PKO je organizátorom Prešovského Montmartre od roku 2015, pričom od roku 2017 je našou snahou prepájať všetky druhy umenia - hudbu, divadlo, tanec, literatúru aj výtvarné umenie. Naším hlavným cieľom je prinášať rôznorodé formy živej kultúry na ulicu a prostredníctvom interakcie vytvárať dialóg medzi účinkujúcimi, divákmi i náhodnými okoloidúcimi. Ide o jedinečný a obľúbený formát, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou kultúrnej ponuky v Prešove.  

Podujatie dalo príležitosť aj náhodným okoloidúcim aktívne sa zapojiť do prebiehajúceho deja, či zapojiť sa do výtvarných workshopov. Väčšina podujatí sa odohrala pri mestskej galérii Caraffka na Floriánovej ulici, v tomto roku sme realizovali koncerty a módnu prehliadku aj na nádvorí PKO.

V našich uliciach v centre mesta sa okrem umelcov predviedli žongléri, klauni, akrobati, mažoretky, ale aj tanečníci, ktorí sa predstavili aj v rámci módnej prehliadky.

Koniec školského roka patril ako zvyčajne najmenším na Floriánovej ulici, kde si mohli vyrobiť tašky v rámci výtvarného workshopu priamo na ulici, v tomto roku sme sa pokúsili prekonať prešovský rekord v počte maľujúcich na ulici, do ktorého sa zapojili všetky vekové kategórie. Deti sa zabávali aj počas divadelných vystúpení v podaní Divadlo v kufri, Pouličné divadlo, Divadlo Portál. Svoje zručnosti predstavili aj študenti SOŠ na košickej ulici a študenti ZUŠ M. Moyzesa, ZUŠ Jana Poschla v Prešove. Na slávnostnej vernisáži výstavy Analog 2 sa predstavilo 18 umelcov z Českej republiky.

V spolupráci s OZ Podaj ďalej sa každý deň uskutočnilo aj podujatie Podaj ďalej knihu. Večernú atmosféru dotvárali hudobné koncerty v podaní Victoria Linnen a Brečko, Peter Juhás, Denis Bujko & Alexandra Sabolová, Vermilien, Lussie Lux, Jana Tomko Ferenčíková. Na nádvorí PKO Čierny orol sa uskutočnili koncerty Malalata, Dávid Pieninský s kapelou.

 

 

Ísť späť

© 2024 PKO Prešov. All Rights Reserved.
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.