Support

Lorem ipsum dolor sit amet:

24h / 365days

We offer support for our customers

Mon - Fri 8:00am - 5:00pm (GMT +1)

Get in touch

Cybersteel Inc.
376-293 City Road, Suite 600
San Francisco, CA 94102

Have any questions?
+44 1234 567 890

Drop us a line
info@yourdomain.com

About us

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit.

Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec.

Prešovský Montmartre 2021

Počas Dní mesta Prešov 2021 sa uskutočnil ďalší ročník obľúbeného podujatia Prešovský Montmartre. Tento festival vizuálneho, tanečného, divadelného a hudobného umenia podporilo aj mesto Prešov, ktoré poskytlo dotáciu vo výške 3348,- €.

Prešovský Montmartre je pouličný artový festival s vyše 20 ročnou tradíciou. Spočiatku dával priestor vizuálnym umelcom, ktorí zväčša maľovali v uliciach mesta portréty a prezentovali vlastnú tvorbu. PKO je organizátorom Prešovského Montmartre od roku 2015, pričom od roku 2017 je našou snahou prepájať všetky druhy umenia - hudbu, divadlo, tanec, literatúru aj výtvarné umenie. Naším hlavným cieľom je prinášať rôznorodé formy živej kultúry na ulicu a prostredníctvom interakcie vytvárať dialóg medzi účinkujúcimi, divákmi i náhodnými okoloidúcimi. Ide o jedinečný a obľúbený formát, ktorý je neoddeliteľnou súčasťou kultúrnej ponuky v Prešove.  

Obľúbený artový pouličný festival, ktorého snahou je priniesť živú kultúru do mesta a prilákať do ulíc čo najviac ľudí vďaka hudbe, divadlu, tancu, výtvarnému umeniu sa v tomto roku uskutočnil v dňoch od 28.6., 29.6., 30.6., 1.7., 7.7.,8.7., 18.8. a 19.8.2021. Na festivale sa vystriedalo cca 197 účinkujúcich. Podujatie dalo príležitosť aj náhodným okoloidúcim aktívne sa zapojiť do prebiehajúceho deja, či zapojiť sa do výtvarných workshopov. Väčšina podujatí sa odohrala pri mestskej galérii Caraffka na Floriánovej ulici.

V našich uliciach v centre mesta sa okrem umelcov predviedli žongléri, klauni, akrobati, mažoretky, ale aj tanečníci, ktorí sa predstavili aj v rámci happeningov na ulici ale aj svojou tanečnou šou. Koniec školského roka patril najmenším na balónovej šou, svoj talent predvedli aj deti z prešovského Centra pre rodiny a deti. Divadlo zo sídliska sa prvýkrát na našom festivale predstavilo rozprávkou Ako prišiel Jano k rozumu a zlého človeka na dobré obrátil. Deti si vyrobili bábky s Babadlom. Pre tých NAJ (milších, talentovanejších, šikovnejších) návštevníkov sme pripravili aj vysvedčenia. ,,Floriánku“ rozozvučal aj starý jarmočný nástroj – flašinet – a Divadlo z kufra. Uskutočnili sa koncerty: Petra Bači Band, Viki Olejárová, David Burgr, duo Ruth &Jane a Veronika Sax. Tak ako každý rok vystúpili aj súbory, ktoré fungujú pod ,,hlavičkou“ PKO a to DFS Šarišanček a Diridonky. 1. a 2.7. sa uskutočnia remeselné trhy, na ktorých budete môcť obdivovať hand made výrobky. V spolupráci s OZ Podaj ďalej sa každý deň uskutočnilo aj podujatie Podaj ďalej knihu.

 

Ísť späť

© 2024 PKO Prešov. All Rights Reserved.
Pokračujte výberom nastavení ochrany osobných údajov. Pre viac informácií si prečítajte naše zásady ochrany osobných údajov a zásady používania súborov cookies.